Įsimylėti Meksiką nuo pirmo kąsnio: lėkštėje – skoningoji tinga

17 metų Lietuvoje gyvenantis meksikietis Germanas Degollado Brito kviečia kartu leistis į prieskonių įvairove paskanintą kelionę. Pažintį su Meksikos virtuve jis siūlo pradėti nuo paprastos, bet meksikiečių itin mėgstamos tingos su „Chilli Chipotle”.

Meksikietiška virtuvė – viena ryškiausių savo skoniais. Čia verda aromatų ir kvapniausių prieskonių įvairovė. Vietinių civilizacijų – majų ir actekų – gamybos būdus ilgainiui papildė skirtingų kolonizatorių virtuvių ypatumai, tačiau daug produktų po pasaulį paplito būtent iš Meksikos. Meksikiečiams galima dėkoti už pomidorus, kukurūzus, paprikas, avokadus ir kitas daržoves, vaisius. Kakava ir šokoladas taip pat atkeliavo iš Meksikos. 

G. Degollado Brito pasakoja, kad daugeliui visada atrodo, jog meksikietiški patiekalai yra aštrūs, tačiau tai nėra tiesa, visą straipsnį skaitykite čia…

 

Dėkojame bernardinai.lt už įdomią patirtį ir video interviu „Šeimos skonių istorijos”

Dalintis: